Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Amerikaanse Detailhandelsverkopen Onverwacht Licht Gestegen

Amerikaanse detailhandelsverkopen onverwacht licht gestegen

Licht gegroeid, maar lager dan voorspellingen

De Amerikaanse detailhandelsverkopen zijn in juli onverwacht licht gegroeid, gedragen door uitgaven voor auto's, elektronica en bouwmaterialen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Handel stegen de verkopen met 0,4%, na een daling van 1,1% in juni.

Economie blijft stabiel

De stijging van de detailhandelsverkopen wijst erop dat de Amerikaanse economie veerkrachtig blijft ondanks de aanhoudende inflatie en de stijgende rentetarieven. Desondanks blijven de verkopen onder de verwachtingen van economen, die een groei van 0,6% hadden voorspeld.

Sterke autoverkopen

Autoverkopen waren een belangrijke drijfveer achter de stijging van de detailhandelsverkopen, waarbij kopers profiteerden van kortingen en stimuleringsmaatregelen. De elektronicaverkoop groeide ook, aangewakkerd door de vraag naar nieuwe gadgets en apparaten.

Bouwsector houdt stand

De verkoop van bouwmaterialen bleef sterk als gevolg van de aanhoudende vraag naar woningen en renovaties. De uitgaven voor bouwmaterialen stegen met 0,9%, wat wijst op de robuustheid van de bouwsector.

Dalende verkopen in andere sectoren

Sommige sectoren zagen echter een daling van de verkopen. De verkoop van kleding en accessoires daalde met 0,7% en de verkoop van meubels en woonaccessoires met 0,4%. Dit kan wijzen op bezorgdheid onder consumenten over de economie.

Vooruitzichten onzeker

De vooruitzichten voor de detailhandelsverkopen blijven onzeker. De aanhoudende inflatie en de stijgende rentetarieven kunnen de bestedingen van consumenten drukken. De sterke arbeidsmarkt en de stimuleringsmaatregelen van de overheid kunnen echter de vraag ondersteunen.

Bron:

Amerikaanse ministerie van Handel


Comments